Η επιτυχία δεν είναι συνέπεια μιας θηρικής αντίληψης, αλλά μια επιβράβευση της προσπάθειας του ανθρώπου να θέσει σταθερούς στόχους και να γνωρίζει το πώς να τους προσεγγίσει. Και αυτή η καρποφορία, όταν ενισχύεται από μια φήμη που εξαπλώνεται ταχύτατα και σωστές μεθόδους, τότε ο έπαινος δεν θα μπορούσε παρά να είναι τεράστιος.
Φέτος, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Δια Βίου Μάθησης "Στέλλα Παυλινέρη" προσέθεσε άλλη μια επιτυχία στο ήδη πλούσιο βιογραφικό του, καθώς προτάθηκε να συμμετάσχει σε ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό project με τίτλο "One Book, One Dream, One World". Όντας ένα από τα 70 περίπου σχολεία που θα κάνει στάση το συγκεκριμένο project αγάπης, ένωσης αλλά και συνεργασίας, η διευθύντριά του κ.Παυλινέρη και το προσωπικό της, οργάνωσαν πριν λίγες ημέρες, ένα open class μάθημα, με σκοπό να παρουσιάσουν τη συμμετοχή τους σε αυτό το παγκόσμιο εκπαιδευτικό εγχείρημα, διαφημίζοντας το νησί μας σε κάθε γωνιά της Γης.
Το project "One Book, One Dream, One World" της εκπαιδευτικού κ.Ειρήνης Στράκαρη από την πόλη των Τρικάλων, υπεύθυνη και μεγάλη εμπνευστής του σχεδίου αυτού, αποτελεί ένα έργο σχετικά με τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για την αειφόρο ανάπτυξη. Ένα βιβλίο, με τη μορφή ημερολογίου και τον χαρακτηριστικό τίτλο "Ένα βιβλίο, ένα όνειρο, ένας κόσμος" ταξιδεύει ταχυδρομικά σε πάνω από 70 σχολεία σε όλο τον κόσμο. Κάθε μαθητής ή φοιτητής του εκάστοτε ιδρύματος θα εκφραστεί σχετικά με ένα από τα θέματα που θίγονται στους 17 Στόχους για την Αειφόρο Ανάπτυξη του ΟΗΕ (ή Sustainable Development Goals) σε αυτό το βιβλίο, με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να τον εκφράζει. Ένα κείμενο, ένα ποίημα, ένα σχέδιο, φωτογραφίες, σκέψεις. Όταν κάθε σχολείο λαμβάνει το βιβλίο, ακολουθεί μια διαδικτυακή conference στην εκάστοτε αίθουσα διδασκαλίας και με αυτό τον τρόπο οι μαθητές οργανώνουν ένα συνεχώς εξελισσόμενο και συνεχιζόμενο έργο, με βάση τη συνεργασία και την πολυπολιτισμικότητα.
Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Στέλλα Παυλινέρη», γνωστό για τους αγώνες και τις δράσεις του κατά της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας, άνοιξε για άλλη μια φορά τις πόρτες του αλλά και τους ορίζοντες των μαθητών του και αποδέχθηκε την πρόκληση για συμμετοχή σε αυτό το project, αφού ήδη από τον Μάρτιο του 2018, εργάζεται πάνω σε αυτούς τους Στόχους, έχοντας τελικά καταλήξει στο Partnership for the Goals.
Έτσι λοιπόν, με αυτή τη διαφορετική εντός του σχολείου γιορτή έκλεισε η σχολική χρονιά της κ.Παυλινερη. Οι μαθητές μας άφησαν το μικρό τους αποτύπωμα στο βιβλίο που ενώνει 70 σχολεία από όλο τον κόσμο και που δεν είχε άλλο θέμα από την περίφημη φιστίκια Αιγίνης. Ένας καθρέφτης που αντανακλά τον Άνθρωπο που θα αλλάξει τον κόσμο, ένα χειροκοπτικό έργο με τις δικές τους προτάσεις για την Ειρήνη και μια Pop-Up Φιστικιά με κάθε καρπό να έχει το δικό του οικολογικό μήνυμα από τα παιδιά, μας παρουσίασαν εκπαιδευτικοί και μαθητές σε αυτό το open class, αναλαμβάνοντας έτσι ενεργά το ρόλο τους στη διαμόρφωση του αυριανού κόσμου, καθοδηγούμενοι από τη δύναμη που είναι πίσω από τα πάντα και μεταμορφώνει ο,τιδήποτε: την ενωτική δύναμη της Αγάπης, καλλιεργούμενη μέσω της Ολιστικής, Μεταμορφωτικής Εκπαίδευσης του 21ου αιώνα.